Home Verkopen 4 tips om zelf je auto te verkopen

4 tips om zelf je auto te verkopen

by Jos Mantel
4 tips om zelf je auto te verkopen

Je kunt verschillende redenen hebben om je auto te verkopen. Misschien wil je een nieuwe auto kopen en leg je het geld van je verkochte auto bij het aankoopbedrag van de nieuwe variant. Een andere reden kan zijn dat je de auto niet zo vaak gebruikt als je zou willen en je daarom prima zonder auto en bijkomende kosten door het leven kan. Het kan ook zijn dat je meerdere auto’s bezit en dat je er daarom liever eentje verkoopt. In deze blog kom je erachter welke handige tips je helpen om een vlekkeloos verkoopproces aan te gaan én op welke manier je zoveel mogelijk uit je oude auto kunt halen.

1. Zorg voor een blinkende wagen

Kies je voor zelf auto verkopen of je auto inruilen? Vaak kun je net iets meer geld voor je oude auto ontvangen, als je de auto particulier verkoopt. Daarnaast kun je de auto niet inruilen, als je er geen nieuwe auto voor terug wil kopen. Besluit je om de auto particulier te verkopen? Dan helpt het erg goed om de auto eens een grote poetsbeurt te geven. Zet de auto als het nodig is zelfs even in de lak, zodat de auto blinkend en in goede staat op de foto voor je advertentie gezet kan worden. Maak dan ook direct de hele binnenkant van de auto schoon.

2. Maak de auto interessant

Beschrijf de auto zo compleet mogelijk in je verkooptekst. Heb je onlangs groot en kostbaar onderhoud laten verrichten? Zet dit er dan absoluut bij. Dit is voor de koper van je auto een interessant pluspunt, aangezien zij die kosten de komende periode dan niet voor de auto zullen hebben.

3. Stel je betrouwbaar op

Maak duidelijke afspraken, zorg dat de koper je goed kan bereiken en geef zoveel mogelijk informatie over de auto. Reageer snel op potentiële kopers en zorg ervoor dat je tijd voor ze maakt op het moment dat ze graag bij je langs willen komen om de auto te bezichtigen.

4. Biedt een proefrit aan

Wanneer je de mogelijkheid voor het maken van een proefrit geeft, zal de eventuele koper van je auto je betrouwbaarder over vinden komen. Zorg er wel altijd voor dat je naast de koper instapt tijdens de proefrit. Je wil natuurlijk niet hebben dat hij/zij een ommetje maakt en je de auto of koper uiteindelijk nooit meer terugvindt.

You may also like