Home Kopen Auto importeren uit Duitsland

Auto importeren uit Duitsland

by Jos Mantel
auto-importeren-duitsland

De Duitse automarkt is veel groter dan de Nederlandse en daarmee is het aanbod aan auto’s ook beter. Een auto importeren uit Duitsland is dan ook zeker geen slecht idee wanneer je alle voordelen op een rijtje zet.

De voordelen van een auto importeren uit Duitsland op een rijtje

Auto’s zijn een stuk goedkoper

We blijven Nederlanders en we blijven op de kleintjes letten. Daarom is het goed om te vermelden dat auto’s in Duitsland goedkoper zijn dan in Nederland. Één van de redenen is dat de Duitse overheid minder belasting heft op een auto dan de Nederlandse. Een andere reden is dat er door de grotere automarkt ook veel concurrentie is tussen dealers onderling en andere autobedrijven. Daarom worden auto’s tegen een lagere prijs verkocht. Het gevolg: Duitsers kunnen genieten van mooiere en grotere auto’s tegen lagere prijzen. En als Nederlandse importeur kun je daar ook gebruik van maken.

Tip: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/ 

Het grote aanbod

Het werd al even genoemd, maar het grotere aanbod wat je in Duitsland vindt is absoluut één van de voordelen van het importeren van auto’s uit Duitsland. Het is hierbij wel zaak om op te letten dat je zoekgebied niet te groot wordt. Duitsland is, zeker in vergelijking met Nederland, een enorm land en het aanbod aan auto’s is dan ook enorm. Om jezelf daar doorheen te worstelen, is het belangrijk dat je je zoekgebied afbakent en deze pas uitbreidt wanneer je niet de auto van je dromen tegenkomt.

Auto’s in goede staat

Auto’s in Duitsland zijn over het algemeen in goede staat. In Duitsland vindt men ook meer auto’s die dealeronderhouden zijn, wat een positieve toevoeging is. Daarnaast zijn er zogeheten ‘Jahreswagens’, auto’s die slechts kort zijn gebruikt en er nog picobello uitzien. Vaak zijn deze auto’s enkel gebruikt door medewerkers van de fabrikant.

Uitgelicht: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/ 

Luxe staat van auto’s

Doordat auto’s vaak in het begin al worden uitgerust met speciale features, ogen de auto’s in Duitsland veel luxer. In Nederland moet men helaas vanwege de bijtelling vaak genoegen neem met een basic uitrusting. Die luxe staat maakt het voor velen net een tikje interessanter om een auto te importeren uit Duitsland.

You may also like