Home Home Huurauto verzekeren

Huurauto verzekeren

by Jos Mantel
Auto lening

Je hebt voor een korte periode een auto nodig en hebt daarom besloten dat een huurauto uitkomst kan bieden. Tijdens het rijden in een gehuurde auto wil je natuurlijk dat alles goed geregeld is in geval je onverhoopt schade rijd. Helaas is niet elke verzekering even transparant over de kleine lettertjes. Verstandig is dan ook om zelf voldoende tijd vrij te maken voor het beoordelen en vergelijken van verhuurmaatschappijen en de voorwaarden die zij stellen aan het verzekeren van de huurauto. Om je hierbij op weg te helpen vind je hier een aantal dingen waar je op kunt letten. Bovendien kun je bij auto huren groningen terecht om te huren zonder kleine lettertjes achteraf.

Eigen risico

In de meeste gevallen huur je een auto en zit hier standaard al een verzekering bij ingegrepen. Echter niet elk verhuurbedrijf werkt zo transparant, dus wees kritisch. In geval er een verzekering in de prijs zit geldt vaak ook dat hier een eigen risico bij komt kijken. Het eigen risico verschilt erg en hangt samen met diverse variabelen. Zo is de eigen risico van jongeren onder de 21 jaar vrijwel altijd hoger, of zij mogen zelf helemaal geen auto huren. De hoogte van het eigen risico wordt daarnaast ook bepaald door de waarde van het voertuig dat je huurt. 

Aanvullend verzekeren

Wanneer je met een standaard verzekering nog niet gerustgesteld bent kun je kiezen voor het nemen van extra aanvullende verzekeringen. Hiervoor zijn er vaak diverse mogelijkheden. Een populaire optie het aanvullend verzekeren waarbij het eigen risico wordt afgekocht. Dit is vooral voordelig wanneer het betreffende verhuurbedrijf geen mogelijkheden biedt voor het verlagen van het eigen risico. 

WA- en SVI verzekering

Deze verzekeringen zitten ook bijna altijd bij de verhuur inbegrepen. De standaard WA- verzekering dekt kosten wanneer je onbedoeld schade aan anderen aanricht tijdens het rijden. Bij auto huren arnhem zit standaard ook een inzittendenverzekering inbegrepen. Deze verzekering dekt kosten die gevolg zijn van schade aan inzittenden of de spullen van inzittenden in geval van een ongeluk. Je krijgt deze kosten ook gedekt wanneer het ongeluk is ontstaan door eigen toedoen.  

You may also like