Home Algemeen Op vakantie met de auto

Op vakantie met de auto

by Jos Mantel
op-vakantie-met-auto

Elke vakantie zie je het wel. Auto’s groot en klein rijden met volle bagageboxen op het dak. Ze gaan op vakantie en hebben te weinig ruimt in de auto. Daarvoor is een bagagebox enorm handig. Bagageboxen lijken vaak niet eens zo heel groot maar er past enorm veel in. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de wintersport. Voor veel mensen is het onmogelijk om ski’s mee te nemen in de auto naar de vakantiebestemming. Om deze reden gebruiken veel mensen dan ook een bagagebox. Voor de ski’s heb je tegenwoordig dan ook speciale bagageboxen. Zelf ga ik ook altijd op wintersportvakantie en ik heb dan ook een zeer handige bagagebox gekocht. Ik kan hier mijn ski’s in kwijt en ook past er zeker nog wat andere bagage in. Hierdoor bewaar je ook meer ruimte in de auto en kan je dat weer gebruiken voor andere bagage.

Brandstofgebruik bij rijden met bagagebox

Door te rijden met een bagagebox kost het voor je auto ook meer brandstof. Bij het rijden van 100 kilometer met een snelheid van 130 km/h dan verbruikt je auto toch zeker wel 2 extra liter brandstof. Ook met een snelheid van 80 kilometer per uur is de verbruikstoename al 11%. Er zijn natuurlijk altijd goede tips om brandstofgebruik minder te maken. Dit kan bijvoorbeeld door eerder te schakelen of het houden van spanning op de banden. Ook natuurlijk door het goed kijken naar wat de prijzen van het tanken zijn bij verschillende tankstations is een goed plan. Dit kan je enorm veel geld schelen op een periode.

Tankstations in Nederland

In Nederland bevindt zich rond de 4000 tankstations. Tegenwoordig gaat het tanken steeds gemakkelijker en sneller. Tankstations zijn van alles voorzien en je kunt binnen een aantal kleine stappen je weg alweer vervolgen. Leveranciers van olie zijn tegenwoordig ook steeds groter en sneller. Een hele goede en snelle leverancier is bijvoorbeeld Hulshof Olie. Zij leveren tegenwoordig ook steeds meer verschillende olie. 

You may also like