Home Verkopen Wanneer wordt een auto total loss verklaard?

Wanneer wordt een auto total loss verklaard?

by Jos Mantel

Een botsing of aanrijding kan altijd gebeuren. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, terwijl je ook nog van andere weggebruikers afhankelijk bent. Als je een ongeluk hebt gehad, bestaat de kans dat jouw auto total loss verklaard wordt. Maar, wanneer wordt een auto nou precies total loss verklaard? En hoe kun je eventueel voorkomen dat jouw auto total loss verklaard wordt? Je leest het hieronder.

Wat te doen met een auto die total loss verklaard is?

Is het nou zo dat jouw auto recentelijk total loss verklaard is? Dan ben je daar ongetwijfeld niet al te blij mee. Gelukkig kun je via Autoinkoopbv.nl nog een mooi bod op jouw auto ontvangen. Nadat je dat bod ontvangen hebt, kun je er overigens ook direct mee akkoord gaan. De auto wordt direct opgehaald, zodat je nergens meer omkijken naar hebt. 

Economisch total loss

Heb je een fors ongeluk met jouw auto gehad? Dan is het mogelijk dat de auto economisch total loss verklaard wordt. Dit betekent dat het economisch gezien niet meer rendabel is om de auto te repareren, puur omdat de auto zelf (nagenoeg) geen waarde meer vertegenwoordigt.

Over het algemeen wordt hiervoor de volgende stelregel gebruikt: als de reparatiewaarde van de auto hoger ligt dan de dagwaarde, wordt de auto niet meer gerepareerd. Uiteraard bestaan hier wel uitzonderingen op, bijvoorbeeld als het een bijzondere auto betreft. Ook zijn er maatschappijen die uitgaan van een 2/3e regel.

Technisch total loss

Een auto kan ook technisch total loss verklaard worden. In dat geval is de auto gewoonweg niet meer te repareren. Dit is bijvoorbeeld het geval als het chassis of de carrosserie verbogen zijn. Als daar sprake van is, is het gewoonweg niet meer veilig om van de auto gebruik te maken. Op dat moment wordt besloten om de auto technisch total loss te verklaren.

Voordat een auto technisch total loss verklaard wordt, moet er een uitgebreide diagnose worden gesteld. Hierbij wordt door een expert gekeken naar de exacte schade en het feit of de auto wel/niet nog veilig op de weg kan rijden.Als je zelf een kapotte auto hebt, kun je deze overigens verkopen aan een opkoper. Woon je bijvoorbeeld in de buurt van Den Bosch? Kies dat voor een auto inkoop Den Bosch, waarmee je snel jouw kapotte auto tegen een mooie prijs kunt verkopen.

You may also like